Vier Oud & Nieuw in Parijs – Oud & Nieuw 2011 & 2012

Eiffeltoren ParijsHet duurt inderdaad nog even maar de viering van Oud & Nieuw 2011/2012 in Parijs komt steeds dichterbij. Nog een paar maanden en dan zit het jaar 2011 erop en starten we met 2012. Voor het vieren van de jaarwisseling is Parijs, zoals elk jaar, een erg leuke bestemmingTrendy Hotels besteedt daarom nu al aandacht aan de mogelijkheden om Oud & Nieuw 2012 te vieren in Parijs.

De viering van Reveillon (de jaarwisseling) en Nouvel an (nieuwjaar) doen de meeste Fransen buitenshuis.

Oud & Nieuw op straat

Zoals elk jaar trekken de Parijzenaren er massaal op uit om elkaar op straat een gelukkig nieuwjaar te wensen en te toasten op een goed en gezond 2012 met zelf meegebrachte Champagne. Populaire plekken om elkaar een ‘bonne année‘ te wensen zijn de Champs-Elysées en de oevers van de Seine nabij de Eiffeltoren. Vanaf het Trocadero heeft u een schitterend uitzicht op de Eiffeltoren. Houdt u er trouwens rekening mee dat er in Parijs nauwelijks of geen vuurwerk wordt afgestoken, formeel is dit verboden en ook wordt er geen groots vuurwerk afgestoken door de stad zelf. Uiteraard is de lichtstad Parijs rond de feestdagen extra mooi verlicht waardoor vuurwerk bijna overbodig wordt.

Arc de Triomphe Parijs

Photo credits: https://www.touristmaker.com/france/

Oud & Nieuw aan tafel

Parijzenaars vieren Oud & Nieuw 2011/2012, zoals bijna elk groot feest, bij voorkeur aan tafel samen met familie en vrienden. Brengt u Oud & Nieuw door in Parijs, reserveer dan vooraf al een tafel in een restaurant. Niet alle restaurants zijn geopend en veelal biedt men enkel een speciaal menu aan waarvoor u vooraf dient te reserveren. Bekijk hier een overzicht van restaurants die speciale menu’s aanbieden voor oudjaarsavond. Deze restaurants kunt u tevens direct online reserveren.

Oud & Nieuw op de dansvloer

Diverse hippe clubs in Parijs bieden de mogelijkheid om het jaar 2012 dansend te beginnen. Op een later moment publiceren wij hier een overzicht met diverse clubs. Houdt u deze pagina daarom in de gaten voor het laatste nieuws.

Seven Hotel in Parijs

Seven Hotel in Parijs

Slapen in Parijs tijdens Oud & Nieuw 2011/2012

Het vieren van Oud & Nieuw in Parijs wordt onvergetelijk als u één van deze hippe designhotels in Parijs reserveert. Oud & Nieuw is altijd een drukke periode in Parijs, wij adviseren u daarom om niet te lang te wachten met het reserveren van uw hotelkamer tijdens oud op nieuw.

Bekijkt u de complete selectie met Trendy Hotels in Parijs om het hotel van uw voorkeur te vinden.

Tips voor Nieuwjaarsdag:

De meeste winkels in Parijs zijn op nieuwjaarsdag helaas gesloten. Dit geldt ook voor veel restaurants. De restaurants die wél geopend zijn kunt u hier direct online reserveren. Beklimt u op Nieuwjaarsdag de Eiffeltoren dan kunt u op de eerste verdieping, op 57 meter hoogte, een rondje schaatsen op een heuse ijsvloer. Schaatsen kunt u ter plekke huren. Schaatsen kunt u trouwens ook op het schitterende plein voor het stadhuis van Parijs, het Hotel de Ville.

Breng op Nieuwjaarsdag ook een bezoek aan ‘Nef du Grand Palais‘ bij het Grand Palais in Parijs het is een gezellige kerstmarkt met diverse attracties.

Geen reacties

Laat een reactie achter