Top 3 coolste ijshotels

ice hotel

 

Het is een bekend fenomeen; hotels die gemaakt zijn van ijs. In de loop der jaren zijn er steeds meer ijshotels bijgekomen op onze aardbol. Dit artikel licht de drie ‘coolste’ uit.

1. ICEHOTEL Jukkasjärvi, Zweden

Het ICEHOTEL werd opgericht in 1989 in Zweden en is ’s werelds eerste ijshotel. Het is een kunsttentoonstelling en een hotel gemaakt van natuurlijk ijs en sneeuw. Elke winter wordt er ijs  gesneden uit de bevroren rivier de Torne in Jukkasjärvi. Bouwers en kunstenaars gaan vervolgens aan de slag met de ijsblokken. Na enkele maanden ontstaat er dan een hotel en een icebar. Omdat het hotel in de lente weer smelt, moet het ICEHOTEL elk jaar opnieuw opgebouwd worden. Dit betekent dat er elk jaar een nieuw en uniek design ontstaat!

 

Snow Village

2. Snow Village Kittilä, Lapland

Snow Village ligt 200 km boven de poolcirkel. Het meubilair in de kamers is gebeeldhouwd met ijs. Sommige kamers hebben zelfs decoraties van ijs en sneeuw! U hoeft echter niet bang te zijn dat u onderkoeld raakt: slaapzakken met fleece-voering zijn inbegrepen bij een verblijf in Snow Village. Bovendien is er een sauna aanwezig. Snow Village biedt ook georganiseerde activiteiten aan, zoals ijsvissen, tochten met de hondenslee, sneeuwscooter- en rendiersafari’s.

 

 

Igloo Hotel

3. Sorrisniva Igloo Hotel, Noorwegen

Het Sorrisniva Igloo Hotel ligt op 20 minuten van het stadscentrum van Alta. Het Sorrisniva Igloo Hotel is een indrukwekkend bouwwerk dat elk jaar volledig uit sneeuw en ijs wordt opgetrokken. In dit hele ijshotel worden artistieke ijssculpturen tentoongesteld. Zelfs in het restaurant wordt uw drank geserveerd in glazen van ijs! Elke kamer in het Sorrisniva Igloo Hotel is voorzien van slaapplekken van rendierleer en zeer warme slaapzakken, dat moet ook wel want de temperatuur ligt constant tussen de -4 en -7 °C….

Als u niet bang bent voor een beetje kou en graag een unieke ervaring wilt beleven, is het Sorrisniva Igloo Hotel zeker een aanrader!

 

Kube Hotel Parijs

Icebar

Ook leuk ,en dichter bij huis, is het Kube Hotel in Parijs. Dit is geen echt ijshotel, maar de Icebar in Kube Hotel Parijs zorgt voor een bijzondere ervaring! Ook deze bar wordt elk jaar opnieuw opgebouwd. De icebar is de eerste in zijn soort in Frankrijk. Dit concept is een echte must-do! Bezoekers komen overal vandaan om te genieten in deze bijzondere bar.

1 Reactie

  • Reageer
    Unieke sneeuwhotels | Trendy Hotels Weblog – De Weblog van Trendy Hotels
    23 februari 2016 at 21:42

    […] dit blog schreven wij al eerder over ijshotels, hotels die volledig zijn opgebouwd uit sneeuw en ijs. Dit artikel neemt u mee in het wondere […]

  • Laat een reactie achter