The Waterhouse at South Bund in Shanghai, China

The Waterhouse at South Bund is gelegen aan de oevers van de Huangpu-rivier. De architecten hadden een moeilijke taak aan dit project. Het gebouw was een enorm betonnen omhulsel met een dozijn aan trappen die nergens naartoe leidden. Uiteindelijk is dit veranderd in 19 prachtige kamers, een bar op het dak en een formidabel restaurant.

The Waterhouse at South Bund is een boetiekhotel waar antiek en modern conceptueel met elkaar worden vermengd. Het hotel biedt een prachtig uitzicht op de skyline van Pudong, waar het schilderachtige bouwkundige erfgoed van de stad nog grotendeels intact is. De 19 kamers, restaurant, bar op het dak, en de enorme conferentieruimte produceren een spannende sfeer. Neri & Hu Design and Research Office. Het gebouw uit 1930 is volledig getransformeerd, maar de oorspronkelijke gevel is gehandhaafd. Dit is een hotel dat de nadruk legt op de reiziger op zoek naar een betekenis, en niet alleen de luxe component van het leven.

Ondanks dat elk van de 19 kamers in The Waterhouse at South Bund anders is, hebben ze allemaal eikenhouten vloeren en bedden, betonnen badkamers met getinte glazen wanden en ingebouwde bureaus en kasten langs de witte muren. Langs de muren, waar oude structuur van het gebouw werd behouden, zijn losstaande elementen gebruikt, zoals spiegels. Sommige kamers hebben zelfs een glazen plafond, waardoor zij een glimp kunnen vangen van de rivier de Huangpu. Een van de doelen van hotel eigenaar Loh Lik Peng was om de eindeloze ruimte van het gebouw niet alleen bruikbaar maar ook mooi te maken. Dit is gerealiseerd door het behouden van de buitenkant van het gebouw uit 1930 en de ruimten vervolgens te sieren met ruwe, briljante en strakke, moderne elementen.

The Waterhouse at South Bund is een hotel dat lijkt in het concept van een hotel herstructureert en de vastgestelde normen doet vervagen. Het resultaat is een spannende en onvergetelijke ervaring, met de nadruk op comfort, en een prachtig uitzicht over de stad. Hiermee onderscheidt The Waterhouse zich van alle andere boetiekhotels in Shanghai.

Geen reacties

Laat een reactie achter