In New Hotel Athene bent u onlosmakelijk verbonden met Griekse kunst!

New Hotel Athene

Deze week wordt er een wel heel bijzonder hotel uitgelicht door Trendy Hotels. New Hotel Athene is een van de mooiste voorbeelden van modernistische architectuur in Athene. Het hotel is als het ware uitgegroeid tot een stukje kunst. Bent u benieuwd naar dit hotel? Lees snel verder!

New Hotel Athene was vroeger het oude Olympic Palace Hotel, een belangrijk onderdeel van de Atheense skyline. Dakis Joannou ging met het oude hotel aan de slag en wist er een gloednieuw designhotel van te maken. Hij hernoemde zijn creatie naar New Hotel. Joannou wilde graag dat er niets van het oorspronkelijke gebouw werd weggegooid en riep de hulp in van de Braziliaanse interieur legendes Humberto en Fernando Campana, wereldwijd bekend om hun vermogen om meesterwerken uit oude, gebruikte materialen te creëren. De originele stijlkenmerken van het Olympic Palace Hotel zijn intact gebleven, bijvoorbeeld de trap van zwart marmer uit de jaren 40.

New Hotel Athene telt 79 kamers en suites die zijn ingericht op basis van drie bijzondere ontwerpconcepten, elk gebaseerd op een andere opvatting van de Griekse cultuur: een soort ansichtkaartpresentatie van het oude Athene; amuletten van het boze oog en de traditionele “karagoiozis” poppen. Deze zweven boven de muren, waardoor gasten het gevoel krijgen dat ze onlosmakelijk verbonden zijn met de kunst.

new-hotel-athene-boek-nu-online

In de kamers van New Hotel Athene staan handgemaakte meubels gemaakt van gerecyclede materialen uit de oorspronkelijke Olympic Palace Hotel, dat gebouwd is in 1958. De stoelen en deuren die uit het oude pand zijn gewaarborgd, verschijnen als kunstwerken die de zintuigen van gasten prikkelen. In de badkamers vindt u hoekige, scherpe wastafels die gebaseerd zijn op de vorm van een diamant. De ruime kamers bieden uitzicht op een zijstraat waar u de sfeer van deze historische Atheense wijk kunt proeven.

New Hotel Athene ligt in het centrum van de stad, op 200 meter van het Syntagmaplein. Deze locatie staat bekend om de neoklassieke architectuur en design. Het plein is bovendien vol met cafés, winkels en restaurants.

Geen reacties

Laat een reactie achter