Boutiquehotel Staats: luxe, kunst, klassiekers en rariteiten

Boutiquehotel Staats Haarlem

In een schilderachtig straatje in het centrum van Haarlem is recent Boutiquehotel Staats geopend. Het hotel is gevestigd in een voormalige school en het gebouw stamt uit de 19e eeuw. De initiatiefnemer achter het project, Michel Ruijgrok, ontwerpt al lange tijd horecainterieurs en hij is sinds 2004 eigenaar van zijn eigen designbureau ESTIDA. De wens om een eigen horecabedrijf te ontwerpen stond al lang op zijn bucketlist en deze wens kan inmiddels afgevinkt worden.

Boutiquehotel Staats: wat kunt u verwachten?

Boutiquehotel Staats is op een bijzondere en eigenzinnige manier ingericht. Zowel klassieke als moderne meubels en gordijnen met interessante patronen vullen de ruimtes in het hotel. Ontwerper Michel Ruijgrok kocht jaren lang alles wat hij leuk vond op veilingsites, verzamelbeurzen en in antiekwinkels. Hij sloeg de spullen op in loodsen en uiteindelijk kreeg elk product zijn eigen bestemming. Michel heeft ervoor gezorgd dat elke kamer een unieke en interessante uitstraling heeft. De kamers zijn gevuld met nieuwe, antieke of bewaarde objecten gehuld in een jasje van warme kleuren.

Boutiquehotel Staats Kamer

Eten in Boutiquehotel Staats

Restaurant De Ripper is al jaren een begrip in de stad Haarlem. Het is een leer-werkbedrijf van een organisatie die jongeren helpt met het leren van schoolwerk, het halen van hun diploma of het vinden van een baan. Hotelgasten, voorbijgangers en inwoners van Haarlem kunnen de gehele dag terecht in Boutiquehotel Staats voor ontbijt, lunch, een borrel of diner. Tevens biedt het restaurant nu twee keer zoveel werkgelegenheid aan leerlingen dan voorheen.

Wat maakt Boutiquehotel Staats een trendy hotel?

Klimop aan de muren, bijzondere patronen op de kussens, verschillende soorten spiegels aan de badkamermuren en schilderijen in alle soorten en maten. Elke kamer is uniek en interessant en dit stopt niet op het moment dat u naar buiten stapt. De gangen, de openbare ruimtes en zelfs de trappen hebben een unieke vormgeving en hierdoor stopt het trendy design niet bij de drempel van uw kamerdeur. Het hotel kent 6 type kamers, ongeacht de categorie waar u voor kiest, elk van deze ruimtes is van alle gemakken voorzien. Kortom, bij een bezoek aan Haarlem is niets zo trendy, uniek en bijzonder als een verblijf in Boutiquehotel Staats.

Boutiquehotel Staats Klimop

Geen reacties

Laat een reactie achter